Trompetensemble

Vanaf graad 3

Met meer dan zeventig trompet leerlingen hebben we in SLAC/Conservatorium één van de grootste (zo niet de grootste) trompetklas van het land. Daar moesten we uiteraard iets mee doen.

Vanuit de cursus samenspel zijn er zo twee trompetensembles ontstaan van beide ongeveer 16 trompetten, één voor de derde graad en één voor de vierde graad. Die laatste groep splitsen we soms op in kleinere groepjes, zoals kwartet of kwintet, waarmee we gelegenheidsconcertjes geven of deelnemen aan wedstrijden. Op de Vlamo-wedstrijd voor ensembles haalden we de afgelopen jaren met diverse bezettingen al meerdere keren een provinciale en zelfs nationale titel binnen.

Op alle concerten van de trompetklas, binnen en buiten de school, proberen we zoveel mogelijk met de grote ensembles naar buiten te komen. Op die manier krijgen alle leerlingen de kans om voor publiek op te treden en niet slechts een paar individuele leerlingen. Daardoor spelen we elk jaar toch op drie tot vier concerten. Als afsluiter spelen dan dikwijls de twee grote ensembles samen nog een stukje. Dat is telkens toch wel impressionant zo een dertigtal trompetten op het podium.

Tijdstip: 
Zaterdag 11.00-12.00
© Copyright 2020 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY