Gitaar

Wie voor gitaar kiest, kiest voor een veelzijdig instrument. Je leert aanvankelijk akoestische "Spaanse" gitaar, tokkelen met je vingers, slagtechniek,... Zolang je het basis jaarprogramma met inzet afwerkt, kan je in samenspraak met je leraar ook elektrische gitaar en basgitaar leren. Ook in de groepsmusiceervakken voor gitaar kan je deze instrumenten bespelen.

De hoofddoelstelling van de cursus gitaar is het aanleren van de techniek van het instrument. Repertoire wordt gekozen in functie van de technische en de muzikale ontwikkeling van de leerling. Het repertoire voor gitaar is zeer divers, en we proberen een zo groot mogelijke waaier van stijlen aan bod te laten komen, rekening houdend met de voorkeur van de leerling: stukjes uit de renaissance, de barok, de klassieke en de romantische periode, alsook flamenco, blues, pop en hedendaagse muziek.

Huren of kopen?
De school verhuurt geen gitaren. Voor de aankoop of huur van een instrument vraag je best advies aan je leraar.

Uurroosters kinderen 2.1
Voor kinderen die gelijktijdig starten met muzikale vorming en gitaar zijn er voor schooljaar 2019-2020 aparte lesuren piano afgebakend. Er kan enkel op deze uren ingeschreven worden. Zitten deze groepen vol, kies je voor een ander instrument of kinderkoor. Je kan je daarbij op een wachtlijst zetten, mogelijk komt er in september nog een plaatsje vrij. 

Leraars: 

Chris Adams, Marijke Boon, Siebe Chau, Edsel Jankowski, Ward Pauwels, Floris Rasschaert, Aram Van Ballaert, Antoon Vandeborght, Tom Van de Venne, Ann Verschaeve

Foto's: 
Video's: 
Embedded thumbnail for Gitaar
© Copyright 2020 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY