Muziekgeschiedenis

Hogere graad

De cursus muziekgeschiedenis geeft je inzicht in de historische ontwikkeling van de verschillende muzikale stromingen en biedt houvast bij de beluistering en interpretatie van het klassieke repertoire. Een absolute must dus voor iedere melomaan!

Muziekgeschiedenis graad 4
In de les muziekgeschiedenis voor de vierde graad (1 uur per week) komt over drie jaar verspreid telkens een deel van de muziekgeschiedenis aan bod. Leraar Floris De Rycker focust op de canon van de klassieke meesterwerken. Op een genietende manier leer je de ontwikkeling van muziek begrijpen: van de ficta en polyritmiek in vroege polyfonie tot dodecafonie, serialisme, minimalistische muziek, elektronische muziek en jazz. Daarnaast is er aandacht voor etnische muziek en orale tradities.

Woensdag 20.30-21.30, Floris De Rycker

Muziekgeschiedenis als apart traject
De driejarige cursus geeft je een algemeen overzicht van de muziekgeschiedenis in direct verband met de sociale, politieke en cultuurhistorische ontwikkelingen. Binnen dit ruim historische kader blijven we hier en daar stilstaan bij de diverse muzikale genres, stijlen, bezettingen en luistertechnieken. Er is geen muzikale voorkennis vereist.

De lesmomenten worden afgewisseld met uiteenlopende concertbezoeken en muzikale uitstappen die in samenspraak met de groep uit het Leuvens concertaanbod worden gekozen.

Vrijdag 10.00-12.00, Lien Ory

Leraars: 

Floris De Rycker, Lien Ory

© Copyright 2020 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY