Bereikbaarheid zalen

Zaal Minnepoort, Foyer Minnepoort en zaal Artrium bevinden zich allebei in de hoofdafdeling van Conservatorium Leuven op de Dirk Boutslaan 60-62 te Leuven.

Te voet of per fiets
De hoofdafdeling van Conservatorium Leuven, Dirk Boutslaan 60-62, ligt op wandelafstand van het centrum van Leuven, op 400 meter van de grote markt. Er is ook veel parkeerruimte voor fietsen voorzien. Plaats je fiets graag in de fietsenrekken zodat ze de auto's op de personeelsparking niet hinderen. Zet je je fiets liever droog in een bewaakte parking? Dan kan je terecht in de ondergrondse fietsparking op het Rector De Somerplein op 500 meter.

Openbaar vervoer
Het treinstation van Leuven ligt op 20 minuten wandelen (1,5 km) van Conservatorium Leuven. Er zijn ook heel veel lijnbussen die stoppen op 100 meter van de school, halte "Leuven Dirk Boutslaan". Klik op de kaart op de blauwe bussymbooltjes om de nummers van de lijnen te zien. De dienstregeling kan je vinden op de website van De Lijn.

Auto parkeren
Conservatorium Leuven bevindt zich in een zone betalend parkeren voor maximaal 2 uur, aan 2 euro per uur, en dit tot 21u. Op ca. 500 meter van de school begint de blauwe zone, waar je je schijf slechts tot 18u moet leggen (geldig voor 2 uur). Hier een plan met welke straten betalend zijn en waar er blauwe zone geldt. Gratis parkeren zonder parkeerschijf kan enkel op parking Bodart, weliswaar 1,7 km van de school. Je kan vanaf daar ook de binnenstad in met de bus. 

De dichtstbijzijnde betaalparkings zijn de parking Sint-Jacob (Sint-Jacobsplein) en Parking Q-Park (Vital Decosterstraat). Vanaf parking De Bond (onder het station) kan gratis met alle inzittenden naar het centrum van Leuven en terug reizen met de bus. Na 19u betaal je er slechts 3 euro voor de volledige avond. Een overzicht van alle parkings in de buurt, kan je hier vinden.

Zaal Minnepoort

Voor de Minnepoort ga je binnen via de grote trappen aan de linkervoorgevel van het gebouw. Je komt onmiddellijk aan de ingang van de zaal. Rolstoelgebruikers kunnen bellen onderaan de trappen (belletje op foto links onderaan) voor assistentie om via de garage binnen te gaan.

Foyer Minnepoort

Voor de foyer van de Minnepoort ga je binnen via de hoofingang van de school centraal rechts aan de voorgevel. Als je in de grote inkomhal komt, neem je de deur onder de trap en neem je daar de trapjes naar beneden. Eenmaal door de deur ga je terug enkele trapjes omhoog. De ingang van de foyer is dan links gelegen.

Zaal Artrium

Ook voor zaal Artrium ga je binnen via de hoofdingang. Je steekt de grote hal over door de grote trap links en de binnenkoer rechts van je te laten liggen. In de gang kom je meteen links een lift tegen, op het einde van de gang een andere trappenhal. Deze trap neem je naar de tweede verdieping, de zaal ligt dan recht voor je. Neem je de lift, dan verlaat je de lift langs links, door een deur, om de zaal te vinden aan de linkerkant tegenover de trap.

Rolstoelgebruikers nemen best de ingang aan de Craenendonck. Daar kan je de lift nemen tot op de tweede verdieping.

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY