Akoestische bandcoaching

Vanaf graad 3

In 1989 startte de muziekzender MTV met 'Unplugged' concerten. Het concept was simpel... Een song is pas echt goed als hij ook akoestisch overeind blijft. Vanuit die gedachte nodigde MTV een bekende artiest of groep uit, met de opdracht hun grootste hits onversterkt te spelen. Soms sloot zo'n akoestische set goed aan bij het muziekgenre dat een artiest bracht, maar het leverde bij momenten ook enkele verrassende versies van bekende nummers op.

Nirvana, Eric Clapton, Bryan Adams, R.E.M., The Corrs, Pearl Jam,… Het is maar een greep uit de indrukwekkende lijst artiesten die zich aan zo'n sessie waagden. Eén ding is zeker... de concerten kregen stuk voor stuk de stempel 'legendarisch' opgeplakt en sommige akoestische versies overtroffen het origineel zelfs zonder problemen.

In de lessen akoestische bandcoaching gaan we op zoek naar de essentie van een goed geschreven popnummer. Door nummers te analyseren en te ontdoen van franjes, vertrekken we van een sobere basis om de nummers daarna met behulp van akoestische instrumenten te coveren en een unieke 'sound' mee te geven. Enkel met gitaar, akoestische bas, cajon, cabasa, zang (door de instrumentisten die zich geroepen voelen),... komen we tot verrassende versies van klassiekers en hits van nu.

Leraars: 
Tijdstip: 
Maandag 18.30-19.30, 19.30-20.30; woensdag 18.30-19.30, 19.30-20.30, 20.30-21.30
Video's: 
Embedded thumbnail for Akoestische bandcoaching
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY