Bandcoaching

Vanaf graad 3

De cursus bandcoaching is bedoeld voor de leerlingen die interesse hebben in de lichte muziek (pop, rock, …) en heeft als doel deze leerlingen een zelfstandigheid bij te brengen om buiten de school zelf een groepje op te starten en uit te bouwen.

In de derde graad gaat het vooral over het samenspelen: alle belangrijke aspecten van repetitie tot optreden komen aan bod. Door het spelen van bekende nummers uit de lichte muziek raak je vertrouwd met akkoorden (en akkoordsymbolen) en leer je verschillende stijlen kennen.

Daarnaast gaat er ook aandacht naar de geluidstechniek en leer je hoe je een P.A. (geluidsinstallatie) moet opstellen. Elk jaar geeft de groep enkele publieke optredens om de verworven kennis in praktijk om te zetten en wat podiumervaring op te doen.

In de vierde graad arrangeren we popnummers, maken en mixen we zelf een multitrack opname en bekijken we enkele basisbeginselen van songwriting.

In de bands zijn welkom: zang (door leerlingen instrument), piano (keyboard), elektrische gitaar, basgitaar, slagwerk (drums)

Leraars: 

Eric Duchateau

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY