Gitaarlab

Graad 4
Siebe Chau

Heb jij ook zo’n honger naar stijlen zoals samba, pop, (gipsy) jazz, tango, rock, blues, bossa nova of zelfs elektronica op je gitaar? In het gitaarlab bij Siebe Chau krijg je een heel buffet aan nieuwe muziekgenres en speeltechnieken. Je leert er akkoorden spelen, improviseren, je eigen muziek schrijven en musiceren met effectenpedalen of wereldse instrumenten waar je nog nooit van gehoord hebt. Naast onze vertrouwde klassieke gitaar maken we ook plaats voor de bas, de ukelele en alles daartussen. De lessen groeien mee met de leerling en zijn of haar interesses. We ontdekken samen wat er nóg allemaal kan zonder partituur.

Woensdag 16u00-17u00, Leuven

Ward Pauwels
Tijdens de lessen gitaarlab bij Ward Pauwels worden begeleidingstechnieken van verschillende genres onder de loep genomen. Rechterhand-techniek van rumba en andere latino ritmes, harmonische schema's en riff's uit de funk en soul, pop, blues en rock riff's, blue grass, travis picking, …

In een volgende fase wordt er meer creativiteit verwacht. Je zal leren hoe je een melodie kan arrangeren, zodanig dat je zelf een eigenzinnige versie van een bekende melodie tot een mooi gitaarstuk kan maken. Aan de hand van toonladders en arpeggio's gaat de wereld van improvisatie aangeboord worden, je leert los van een partituur creatief musiceren.

In deze lessen is persoonlijke inbreng zeer gewenst en zal er altijd ruimte gemaakt worden om met eigen ideeën aan de slag te gaan. Hoe meer creativiteit hoe beter!

Woensdag 18u30-19u30, Heverlee Ruelensvest

Aram Van Ballaert
In de cursus gitaarlab bij Aram Van Ballaert komt het er vooral op aan om 'zonder partituren' te musiceren. Wil je graag de nummers van Radiohead of Ben Howard leren spelen of maak je graag je eigen songs? Dat kan!

Slagtechnieken, akkoordenleer, elektrische gitaar, plectrumtechniek, improviseren, arrangeren, harmoniseren, componeren, schorseneren… het staat allemaal op het menu. De cursus gitaarlab is geschikt voor gitaristen die hun klassieke gitaartechniek willen inzetten en uitbreiden om zo ook andere stijlen te ontdekken.

Zaterdag 13u00-14u00, Heverlee Ruelensvest

Floris Rasschaert
Kom je steevast bij dezelfde popsongs uit? In het gitaarlab bij Floris Rasschaert maak je kennis met verschillende muziekstijlen, gaande van pop over blues tot jazz en alles daartussen. Je leert om nieuwe covers in je eigen stijl te spelen, maar ook je eigen songs te maken.

Kan je niet kiezen tussen klassiek, elektrisch en bas? Geen probleem, we doen het allemaal! Componeren, soleren en improviseren, allemaal vanuit heel eenvoudige structuren die we gaandeweg uitbouwen. Als je interesse hebt in jazz of gipsy ben je aan het juiste adres!

Donderdag 20.30-21.30, Leuven

Voor wie?

Voor gitaristen. 

Leraars: 

Siebe Chau, Ward Pauwels, Floris Rasschaert, Aram Van Ballaert

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY