Blokfluit

De blokfluit is een instrument voor wie houdt van eenvoud en natuurlijke materialen, en bovendien geboeid is door de rijkdom aan oude of hedendaagse muziek. Het instrument bestaat in verschillende maten en toonhoogtes, in de lessen blokfluit leer je alle leden van de blokfluitfamilie bespelen (sopraan, alt, tenor en bas).

In het eerste jaar begin je met de sopraanblokfluit. Naargelang de vorderingen kan je in het tweede of het derde jaar starten met de altblokfluit. Tenor- en de basblokfluit kan je leren spelen in het kader van de cursus samenspel. Spelen in een consort (een ensemble van uitsluitend blokfluiten van verschillende maten) is immers de droom van vele blokfluitisten.

Buiten het consort, is de blokfluit voornamelijk geschikt om samen te spelen met andere oude instrumenten zoals de traverso, de barokviool, de gamba, de luit en het klavecimbel. Vermits al deze instrumenten ook in de school worden aangeboden, hoeft het samenspelen met deze instrumenten geen droom te blijven! Voor de cursussen samenspel en instrumentaal ensemble kan je dan ook terecht in één van de diverse groepen oude muziek.

Instrument kopen?
De instrumenten die hier bespeeld worden zijn kopieën van oude instrumenten. De schoolt verhuurt geen blokfluiten. Bij aankoop van een instrument vraag je best advies aan de leraar.

Zin in meer?
Ben je afgestudeerd voor blokfluit (optie klassiek) maar wil je graag nog verder bijleren? Dan kan je je opnieuw inschrijven voor een vierde graad: blokfluit optie oude muziek, basblokfluit of renaissanceblokfluit.

Leraars: 

Katherine Rooman, Marleen Vertommen

Video's: 
Embedded thumbnail for Blokfluit
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY