Hobo

De hobo behoort tot de houtblazers en vertoont, wat de uitwendige vorm betreft, een zekere gelijkenis met de klarinet. De klankkleur is echter volledig verschillend, door het dubbelriet als mondstuk en de conische boring van het instrument.

Het hoborepertoire is zeer uitgebreid en gevarieerd en kan altijd aangepast worden aan de smaak, de mogelijkheden en de eigen inbreng van de leerling. Naast het ontwikkelen van alle technische en muzikale vaardigheden, leer je ook zelf rieten maken.

Oude muziek
Heb je een voorliefde voor oude muziek? Dan kan je je na het afwerken van minstens een tweede graad hobo, inschrijven voor barokhobo. Onze school heeft een grote afdeling oude muziek, met ook vele ensembles waar je als barokhoboïst terecht kan.

Kopen of huren?
Je kan de eerste vier jaar een hobo of althobo (Engelse hoorn) huren van de school. Er zijn ook speciale kleinere modellen hobo voor kinderen beschikbaar. Bij aankoop of huur van een instrument vraag je best advies aan de leraar. 

Zin in meer?
Ben je afgestudeerd voor hobo, maar wil je graag nog verder bijleren? Dan kan je je opnieuw inschrijven voor althobo of barokhobo, instrumenten die je reeds kan verkennen tijdens je opleiding hobo.

Foto's: 
Video's: 
Embedded thumbnail for Hobo
Embedded thumbnail for Hobo
Embedded thumbnail for Hobo
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY