Traverso

De traverso is de voorloper van de dwarsfluit, die pas in het begin van de 19de eeuw ontstaan is. In tegenstelling tot de moderne, metalen dwarsfluit is de traverso uit hout gemaakt, met een mondgat, zes vingergaatjes en één klep i.p.v. een uitgebreid kleppensysteem als de dwarsfluit. Het instrument heeft een zachte, warme klank, donkere klank die niemand onberoerd laat! Het is één van de barokinstrumenten die je binnen de afdeling oude muziek kan leren bespelen.

Op traverso speel je vooral muziek uit de 17de en 18de eeuw, meestal begeleid door klavecimbel (en gamba).  Daarnaast kan je op traverso gebruikt worden in kamermuziekverband met de blokfluit, de barokhobo, de barokviool, de viola de gamba, de luit en het klavecimbel, allemaal instrumenten die je ook op onze school kan leren. Voor de cursussen samenspel en instrumentaal ensemble kan je dan ook terecht in één van onze diverse groepen oude muziek

Kopen of huren?
Je kan de eerste vier jaar een traverso te huren van de school. Bij aankoop of huur van een instrument vraag je best advies aan de leraar.

Leraars: 

Sien Huybrechts a.i. Ingrid De Witte

Video's: 
Embedded thumbnail for Traverso
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY