Trombone, eufonium, tuba

Trombone, tuba en eufonium behoren tot de groep van het zwaar koper, wat niet betekent dat deze instrumenten alleen door 'zware jongens' kunnen worden bespeeld. We zien in de orkesten steeds meer vrouwen tuba en trombone met zwier hanteren en bespelen. Voor kinderen en jongeren worden ze op maat gemaakt. Geen reden dus om weigerachtig te blijven tegenover de prachtige lage klanken van deze mooie instrumenten. Bij inschrijving kies je één van deze instrumenten.

De tonen bij trombone, tuba of eufonium worden grotendeels geproduceerd door de spanning van de lippen aan te passen. Een goede mondstand en ademhaling zijn dus belangrijke doelstellingen in de eerste jaren. Toch heb je al vrij vlug eenvoudige maar toch mooie melodieën onder de knie. Later kan je met deze instrumenten alle richtingen uit: zowel in het symfonisch orkest, in de fanfare als in de jazz krijgen de spelers van het zwaar koper ten volle waardering van de ganse groep muzikanten en luisteraars.

Naast en na de muziekschool kan je natuurlijk in de eerste plaats terecht in de HaFaBrawereld (harmonieorkest, fanfare en brassband). Hier heeft men altijd koperblazers nodig. Tegenwoordig worden deze orkesten vaak gedirigeerd door professionele muzikanten en is het niveau hoog. Ook op onze school is een uitstekend harmonieorkest actief, een ideale plaats om wat je geleerd hebt in de les in de praktijk om te zetten, want spelen in groep is en blijft een unieke ervaring die je als muzikant moet meemaken.

Kopen of huren?
Het is mogelijk gedurende de eerste vier jaar een trombone of tuba te huren van de school. Er zijn ook speciale kleinere modellen trombone voor kinderen beschikbaar. 

Zin in meer?
Ben je afgestudeerd voor één van de instrumenten zwaar koper, maar wil je graag nog verder bijleren? Dan kan je je opnieuw inschrijven voor een ander instrument: trombone of bastrombone, bariton, tuba of eufonium.

Leraars: 
Foto's: 
Video's: 
Embedded thumbnail for Trombone, eufonium, tuba
Embedded thumbnail for Trombone, eufonium, tuba
Embedded thumbnail for Trombone, eufonium, tuba
Embedded thumbnail for Trombone, eufonium, tuba
Embedded thumbnail for Trombone, eufonium, tuba
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY