Inschrijvingen

Alle inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020 gebeuren online. Wij raden iedereen die nog geen online account heeft, die aan te maken voor de start van de herinschrijvingen. Indien er problemen zijn, kan je dan nog vlot het secretariaat bereiken voor hulp. Zo verlies je geen tijd wanneer de effectieve inschrijvingen open gaan. 

Extra groep DANSINITIATIE ingericht!

Voor 6- en 7-jarigen op donderdag 18u15-19u15 bij Thais Stabel
Proefles mogelijk op donderdag 19 september.

Gezien heel wat instrumenten vol of bijna vol zitten: wacht bij inschrijving voor een instrument met betaling tot bevestiging van het secretariaat dat we nog een geschikte plaats hebben!

Er zijn voorlopig geen inschrijvingen meer mogelijk voor (contacteer het secretariaat om je op de wachtlijst te zetten, wij nemen dan contact op als er een plaats vrij komt):

 • 2.1 jongeren gitaar
 • 2.1 jongeren piano
 • klavierklas
 • klavecimbel
 • orgel
 • cello
 • contrabas
 • trombone, eufonium, tuba
 • zang en stemvorming

Voor een aantal andere instrumenten zijn de plaatsen reeds zeer beperkt, wacht niet langer met inschrijven:

 • accordeon
 • altviool
 • piano (tieners en volwassenen)
 • gitaar (tieners en volwassenen)
 • blokfluit (enkel Wijgmaal)
 • traverso
 • trompet, bugel, cornet
 • slagwerk

Ook reeds heel wat groepen van klassikale vakken zijn reeds volzet. Hier een samenvatting:

 • Muziekinitiatie: enkel nog plaats in Leuven op zaterdag, in Heverlee Ruelensvest voor 1.1 (6-jarigen), in Wijgmaal en Holsbeek.
 • Muzikale vorming jongeren: alle klassen 2.1 in Leuven zijn volzet, Heverlee Gemeentehuis bijna volzet; ook hogere jaren: alle blokklassen op woendag volzet
 • Muzikale vorming volwassenen: 2.1 op dinsdag en donderdag volzet, 2.2 op maandag volzet
 • Woordcultuur: donderdagklas bij Jan Bollen volzet
 • Creatief schrijven: voor eerste en tweede jaar enkel nog plaats op dinsdagnamiddag, contacteer het secretariaat om je op de wachtlijst te zetten voor één van de andere klassen
Inschrijvingsdata 2019

Inschrijven kan online tussen onderstaande data. Indien nodig kan je telefonisch op het secretariaat terecht voor hulp (tijdens de openingsuren): 016 22 21 21. 

Herinschrijvingen:
maandag 10 juni 10u00 tot en met woensdag 19 juni 23u59, daarna vervalt je voorrang

Nieuwe inschrijvingen:
donderdag 20 juni 20u00 tot en met zondag 30 juni
maandag 19 augustus 10u00 tot en met maandag 30 september

Inschrijvingshulp aan de balie:

Vanaf 16 september: tijdens de openingsuren van het secretariaat (niet op vrijdagavond).

Inschrijvingstarieven 2019-2020

Leeftijd op 31/12/2019

Basistarief

Verminderd tarief*

UiTPAS kansentarief**

Jongeren 6-17 jaar

67 euro

43 euro

13,40 euro

Volwassenen 18-24 jaar

132 euro

132 euro

26,40 euro

Volwassenen 25+ jaar

314 euro

132 euro

62,80 euro

*Zie document "Vermindering inschrijvingsgeld" voor de voorwaarden.
**Enkel voor UiTPAS met kansentarief uit Leuven.

Inschrijving in het DKO onder 12 jaar is fiscaal aftrekbaar als kinderopvang. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest.

Online inschrijvingen

Online inschrijven doe je op mijnacademie.be/SLAC_Conservatorium/. We raden aan reeds voor aanvang van de inschrijvingen de eerste drie stappen in orde te brengen, en indien mogelijk ook reeds stap vier.

 1. Maak een account aan of log in.
 2. Links op het scherm zie je de namen van alle gezinsleden die reeds ingeschreven waren. Nieuwe gezinsleden die je wil inschrijven kan je toevoegen door op de groene knop te klikken. Vul bij alle gezinsleden die je wil inschrijven opnieuw het rijksregisternummer in. Heb je geen Belgisch adres of geen rijksregisternummer, neem dan telefonisch contact op met het secretariaat om gezinsleden toe te voegen.
 3. Inschrijven kan zonder voorbereiding voor een logisch vervolg (voortzetten van de huidige opleiding) of een starterscursus. Wil je in een hoger jaar starten omwille van een eerdere opleiding (op een andere school gevolgd of op onze school maar niet afgelopen schooljaar)? Contacteer dan eerst het secretariaat telefonisch om je dossier te laten aanpassen. Daarna kan je je inschrijving online finaliseren.
 4. Heb je recht op reductie? Bezorg dan de nodige bewijsdocumenten zo snel mogelijk aan het secretariaat zodat ze in je elektronisch dossier kunnen aangeven dat je recht hebt op reductie. Vermeld dit ook in het commentaarvak bij je inschrijving (voor de UiTPAS met kansenstatuut kan je gewoon je UiTPAS-nummer hier vermelden, je moet niet langskomen). Wacht in dit geval met betalen tot het secretariaat de korting in je dossier heeft kunnen toevoegen.

Voor de effectieve inschrijving (vanaf hoger vermelde data):

 1. Log in en klik op het gezinslid dat je wil inschrijven.
 2. Kies je richting en vakken. Hierbij kan je al leraar, dag en uur kiezen voor de klassikale vakken. Consulteer eerst de uurroosters (te vinden op de website): eenmaal een vak geselecteerd kan je niet terugkeren (indien nodig: bellen naar het secretariaat)!
  - Heb je toch een verkeerd vak gekozen: noteer dan het juiste in het opmerkingenvak, dat passen wij dat voor je aan.
  - Heb je wel het juiste vak, maar zie je de gewenste klas niet staan? Wijzig dan indien nodig de afdeling! 
  - Wil je voor muzikale vorming jongeren of muziekcultuur jongeren veranderen van klas, meld dat bij de opmerkingen (leerlingen die al in die klas zaten hebben voorrang) en selecteer je gewone vervolgklas. We verwerken de wachtlijst voor het wisselen van groep op 20 juni.
  - Voor de individuele vakken spreek je een dag en uur af met je leraar. Voor een nieuw individueel vak kan je zelf geen leraar selecteren, graag wel je voorkeur voor afdeling, leraar en/of dag aangeven in het opmerkingenvak. 

 3. Als je inschrijft voor een klassikaal vak: betaal onmiddellijk met een betaalkaart online. Uitzondering: als je recht hebt op korting neem je eerst contact op met het secretariaat, of zet je je uitpasnummer in het opmerkingenvak zodat we eerst je tarief kunnen aanpassen. Gezien heel wat instrumenten vol of bijna vol zitten: wacht bij inschrijving voor een instrument met betaling tot bevestiging van het secretariaat dat we nog een geschikte plaats hebben!
 4. Het secretariaat verwerkt de inschrijvingen chronologisch en neemt contact met je op om indien nodig een leraar en waar mogelijk een tijdstip vast te leggen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur. Voor individuele vakken spreek je een uur af met de toegewezen leraar.

Heb je problemen met je online inschrijving, dan helpt het secretariaat je graag telefonisch verder op 016 22 21 21 (niet per mail).

Waarop letten bij online herinschrijven?

Nieuw instrument
Kies je een instrument (in 2.1 of 2.2)? Geef dan in het opmerkingenvak al aan welke leraar of welke dagen jouw voorkeur wegdragen zodat we je vlot een plaats kunnen toekennen. We verwerken de aanvragen chronologisch per instrument, ten laatste op 20 juni voor aanvang van de nieuwe inschrijvingen.

Harmonielab
Kies een klas overeenkomstig het niveau dat jij bereikt hebt voor harmonielab: 3.1, 3.2 en 3.3. Zit je voor dit vak al in graad 4, selecteer dan de 'klas' zonder lesmoment en spreek een uur af met lerares Erika Budai.

Woord 4.1
Leerlingen die starten in graad 4 kunnen zich in eerste instantie inschrijven voor één optie (keuze tussen speltheater, verteltheater en overtuigend spreken). Wil je graag een tweede optie volgen, noteer dat in het opmerkingenvak, dan zetten we je daarvoor op de wachtlijst. Combineren van een vierde graad met creatief schrijven kan niet.

© Copyright 2019 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY