Nieuws

Camille in Belgium's got Talent

Muziek

De 14-jarige Camille Beniest uit de zangklas van Bart De Kegel veroverde zaterdag de harten van jury en publiek in Belgium's got talent met haar vertolking van Puccini's O mio babbino caro. Dit leverde een staande ovatie en gouden buzzer op. We wensen Camille veel succes in haar volgende rondes!

Doe-orgel

Muziek

Sinds vorige week bezit SLAC/Conservatorium een doe-orgel. We zijn vzw Crignon zeer dankbaar voor deze schenking.

Een doe-orgel is een kist met de onderdelen van een klein ambachtelijk pijporgel. Je kan zelf het orgel in elkaar steken aan de hand van uitlegfiches. Zo leer je niet enkel het instrument beter kennen, maar ook algemene principes van instrumentenbouw en klankproductie.

Nieuwe opleiding opera

Muziek

De klas lyrische kunst van SLAC/Conservatorium - die haar 20ste jaar ingaat - is gerenommeerd in heel Vlaanderen. Vanaf schooljaar 2019-2020 mag onze school daarom de unieke optie 'opera' aanbieden aan zangleerlingen. Wil je je als zangleerling specialiseren in opera? Dan kan je je vanaf nu hiervoor inschrijven. Je volgt dan één uur zangles - waarin gewerkt wordt aan opera repertoire - en lyrische kunst bij Bart De Kegel op dinsdagavond 19u00-22u00. Je krijgt hiervoor een individueel repetitieschema, je moet niet wekelijks 3 uur aanwezig zijn.

De optie is toegankelijk voor iedereen die een derde graad klassieke zang heeft afgewerkt (of zelfde niveau) en kan ook nog gevolgd worden na afwerking van een vierde graad of specialisatiegraad klassieke zang.

Opleiding woord in Holsbeek

Woord

Vanaf schooljaar 2019-2020 kunnen kinderen vanaf 8 jaar ook in Holsbeek terecht voor lessen woord. De lessen woordatelier zullen doorgaan in de Zilverlinde op donderdag 16u15-17u15.

Barokstrijkers brengen Matthäus Passion

Muziek

Ons barokstrijkersensemble Lovanima o.l.v. gambaleraar Thomas Baeté bracht op 12 mei in Lier de Matthäus Passion van Johann Sebastiani in samenwerking met Lyra Antiqua o.l.v. Jan Van Elsacker (vocaal ensemble Academie Lier) en de gambaklas van de Academie van St.-Lambrechts Woluwe o.l.v. Anne Bernard. 

Een tweede concert volgt nog op 24 mei om 20u30 in de Chapelle du Sacré-Coeur de Lindthout, Avenue des Deux Tilleuls 2, Sint-Lambrechts Woluwe.

Schitteren op de Vlamo finale

Muziek

Op de Vlamo finale gisteren speelden een aantal van onze leerlingen de sterren uit de hemel. Een dikke proficiat allemaal, in het bijzonder Aisling Miller en Jacob Kruger, die kampioen werden in hun categorie!

Aisling Miller

Muziek

Aisling Miller, gitaarleerling in onze school bij Chris Adams en Antoon Vandeborght, won vandaag de Brussels National Guitar Competition. Proficiat!

Steven Kleeven wint Steinway Piano Competition

Muziek

Steven Kleeven, uit de pianoklas van Stefaan Poelmans, won gisteren de prestigieuze Steinway Piano Competition Belgium in categorie 2 (13-15 jaar). Proficiat!

Pagina's

© Copyright 2019 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY