Nieuws

Terugbetaling Beyond the Worlds of Fantasy

Muziek

Door de sluiting van de school is het concert Beyond the Worlds of Fantasy geannuleerd. Verkochte kaarten worden na de paasvakantie cash terugbetaald op het secretariaat, op vertoon van de aangekochte kaarten. 

SLAC/Conservatorium sluit tot en met paasvakantie

Muziek
Woord
Dans

Update 13 maart: SLAC/Conservatorium sluit tot en met de Paasvakantie, net als alle andere scholen.

Bericht 12 maart: Stad Leuven, schoolbestuur van SLAC/Conservatorium, verstrengt de maatregelen omwille van het coronavirus. Hierdoor sluit SLAC/Conservatorium tot en met 31 maart 2020.

Mooie resultaten Vlamo

Muziek

Heel wat leerlingen gaven het beste van zichzelf op de Vlamo-wedstrijd Vlaams-Brabant met mooie resultaten. Willem Nagels, uit de celloklas van Melissa Cassiman, haalde finaleplaats binnen. Proficiat! Ook felicitaties voor Lene Raes (trombone), Lander Mosselmans (trompet), Leda Broekhoven (altviool); Cédric Soetens en Rutger Nagels (cello).

1536 euro voor Casa Magnolia

Muziek

SLAC/Conservatorium sloot het eerste trimester af met Wintergloed en enkele kerstoptredens eerder in de week. Alle optredens brachten samen 1536 euro op voor Casa Magnolia. Casa Magnolia biedt ruimte, rust en tijd aan gezinnen met een zwaar ziek kind. Zij bieden een oppasdienst, helpende handen, een snoezelmobiel en lotgenotencontact.

Specialisatieleerling Stefanie Van Gool naar Litouwen

Muziek

SLAC/Conservatorium wil haar specialisatieleerlingen alle kansen geven om te kunnen uitgroeien tot professionele muzikanten. Met de steun van Artrium vzw trok specialisatieleerling Stefanie Van Gool, uit de fluitklas van Toon Fret, naar de internationale muziekwedstrijd 'Kaunas Sonorum' in Litouwen. Als jongste deelnemer binnen de haar categorie won ze de tweede plaats bij de blazers. Een dikke proficiat!

Lees hier verder het volledige verslag van Stefanie.

Specialisatieleerlingen veroveren podia

Muziek

Specialisatieleerlingen Caspar Konings (piano) en Korneel Delrue (cello) verwennen ook publiek buiten de school met hun muziek. Twee weken geleden speelden ze in de Wingerd ten voordele van Jong dementie, maandag waren ze te gast in de Faculty Club op een event van Huawei.

Caspar en Korneel studeren aan SLAC/Conservatorium bij Cathérine Mertens (piano) en Steven Caeyers (cello).

Camille in Belgium's got Talent

Muziek

De 14-jarige Camille Beniest uit de zangklas van Bart De Kegel veroverde zaterdag de harten van jury en publiek in Belgium's got talent met haar vertolking van Puccini's O mio babbino caro. Dit leverde een staande ovatie en gouden buzzer op. We wensen Camille veel succes in haar volgende rondes!

Doe-orgel

Muziek

Sinds vorige week bezit SLAC/Conservatorium een doe-orgel. We zijn vzw Crignon zeer dankbaar voor deze schenking.

Een doe-orgel is een kist met de onderdelen van een klein ambachtelijk pijporgel. Je kan zelf het orgel in elkaar steken aan de hand van uitlegfiches. Zo leer je niet enkel het instrument beter kennen, maar ook algemene principes van instrumentenbouw en klankproductie.

Pagina's

© Copyright 2020 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY