Dwarsfluit

De dwarsfluit, zoals de naam al zegt een dwars bespeelde fluit, behoort tot de houtblaasinstrumenten hoewel het sinds de 19de eeuw in metaal wordt vervaardigd. Haar voorganger was een houten instrument, de traverso. Het metaal zorgt voor een  zeer heldere, briljante klank. De dwarsfluit bestaat uit een hele familie fluiten van piccolo (heel hoog) tot basfluit (heel laag). 

De dwarsfluit wordt alle muziekgenres gebruikt, van symfonie tot beat-box. Ze is overal thuis, zowel in de klassiek als pop en jazz. Er is zowel een uitgebreid solorepertoire als oneindige mogelijkheden om in groep te musiceren:  kamermuziek, fluitkoor, symfonisch orkest, harmonieorkest, jazzensemble,… Het is kortom een leuk instrument, dat je bovendien handig kan meenemen.

Instrument kopen of huren?
Je kan de eerste vier jaar een dwarsfluit huren van de school. Bij aankoop van een instrument vraag je best advies aan de leraar.

Zin in meer?
Ben je afgestudeerd voor dwarsfluit, maar wil je graag nog verder bijleren? Dan kan je je opnieuw inschrijven voor piccolo, altfluit of basfluit, instrumenten die je reeds kan verkennen tijdens je opleiding dwarsfluit. Daarnaast kan je ook kiezen voor traverso, de voorloper van de dwarsfluit.

Leraars: 

Toon Fret, Benedikte Goethals, Joke Jodts, Myriam Vangossum, Annelies Verheyden

Foto's: 
Video's: 
Embedded thumbnail for Dwarsfluit
Embedded thumbnail for Dwarsfluit
Embedded thumbnail for Dwarsfluit
© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY